Klassikermöte stod på agendan då vi gästade BK S:t Jakob för match på Heden för andra veckan i rad (även nästa vecka väntar match på Heden, hemlängtan är stor). Matcherna mot Jakob brukar vara jämna och smått griniga tillställningar, så även denna gång. Vi mönstrade följande starka elva:

Max-Patrik (c)-Matte-Luca
Perta-Jack

Bänk: Mert, Axel B, Farre, Kalle
Coach: Viktor

Innan matchen var känslan god, genomgången var kort men koncis. Vi visste sen tidigare möten på ett ungefär vad som väntade oss. Första minutrarna börjar trevande, Anders är långt ute och avstyr vad som kunde blivit ett bra läge. Jakob söker långt på deras snabbe höger forward och detta ska ge utdelning tidigt. Ett inlägg från deras högerkant går över Lars huvud men plockas upp av en blå spelare som lyfter in bollen på nytt. Vi står på hälarna och istället möts bollen med en språngnick och Anders är chanslös. Vi är på nytt i ett tidigt underläge...

Vi äter oss in i matchen och skapar flera riktigt farliga lägen på frisparkar från Patriks fina fot. Per har en nickskarv rätt på, Mert är nära att suga in den och vi skapar flera bra chanser på hörnor där Jakob är närmast att sätta dit den men tätt utanför. Aidan har ett skott långt utifrån men också långt över. Nästa frispark är första halvleks bästa chans; Per kan relativt ostört nicka ner den till Mert som ska ta med sig den i steget men får den lite för långt ifrån sig och avslutet blir något hafsigt. Målet hänger i luften, men synonymt för matchen ska vi istället straffas på nytt. Jakob gör på andra hörnan i rad 2-0 efter att vi rensat ut bollen och vad vi på bänken uppfattar som en solklar frispark när Axel dras ner i omställningen. Istället ett långt inlägg på bortre och 2-0 är ett faktum.

Minuten senare skriker alla orangea på staff efter att Axel helt ren har rivits ner bakifrån i straffområdet. Varför signalen uteblir förblir ett mysterium. Första halvlek avslutas med ett skott från Mert men resultatlöst.

Snacket i halvlek går i tonerna att vi är med i matchen men att vi inte får till det framåt. Vi trycker på det vi gick igenom innan, det här ska vi vända.

Andra börjar likt första om än att vi är mer bollförande. De heta chanserna skapar istället Jakob med en frispark i ribban och ett friläge där Aidan gör en världsklassbrytning i sista stund.
Istället ska vi helt rättvist få utdelning och känning. Fin kombination på högersidan där inbytte Farre kan komma runt och lägga in ett perfekt inlägg på bortre där Mert helt ren kan lägga in bollen. Mönsteranfall och ny energi!
Vi fortsätter mala på, Jakob slår långt och istället för 2-2 når just en långboll en blå spelare när Anders kommer på mellanhand och 3-1 i röven. Den nyfunna energin är som bortblåst men vi fortsätter vara spelförande och det ska ge resultat. Frisparkar och hörnor fortsätter hålla hög nivå och det är på det sistnämnda vi ska göra 3-2 på. Max innåtskruvande hörna går rätt in, 10 minuter kvar och vi flyttar om i leden, Aidan tar steget upp på mitten och Jakob avlöser en halvskadad Alfred på mittbacken. Jack når högst på hörna och bollen seglar mot målvaktens högra kryss. På något vis lyckas målvakten tippa ut bollen till ny hörna med årets räddning. Vi får ytterligare ett par halvchanser men i matchens slutminuter kan Jakob kontra in 4-2.

Vi gör på nytt en bra match men istället för stolpe in har vi lite otur(?) medans våra motståndare tar vara på sina chanser.